Poliisin uusi ase käyttöön tänä vuonna – rekkarit skannataan automaattisesti

24.11.2014 | TL-verkkotoimitus
Poliisin uusi ase käyttöön tänä vuonna – rekkarit skannataan automaattisesti

Rekisterikilpiä lukeva videovalvontalaitteisto on kokeilukäytön jälkeen hyväksytty poliisin liikennevalvontavälineeksi.

Laitteet otetaan asteittain käyttöön koko maassa vuoden loppuun mennessä.

Laitteistokokonaisuuteen sisältyvän videovalvontakameran avulla voidaan kuvata esimerkiksi vaaralliset ohitukset tai punaista päin ajot. Nopeusvalvonnassa voidaan hyödyntää keskinopeusmittaria.

Laitteiston osana oleva automaattinen rekisterikilvenlukusovellus pystyy tunnistamaan liikennevirrasta autojen rekisterikilvet ja vertaamaan niitä eri tietojärjestelmistä koostettuun niin sanottuun hittilistaan.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Laite hälyttää, kun sen automaattisesti lukema rekisteritunnus löytyy listalta. Seurantalistalla ovat tiedot ajokiellossa olevista, liikennekäytöstä poistetuista ja muutoin käyttökiellossa olevista ajoneuvoista sekä ajoneuvoista, joista ei ole maksettu ajoneuvoveroa. Lisäksi laite hälyttää, mikäli varastettu ajoneuvo tunnistetaan liikenteestä.

"Rekisterikilpiä lukevan videovalvontalaitteiston antamat hälytykset ovat seulovia ja toimintaa ohjaavia. Laitteen antamien hälytysten perusteella tehtävät jatkotoimenpiteet harkitaan aina erikseen", sanoo poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta tiedotteessa.

"Kokemuksesta tiedämme, että usein erilaiset rikkomukset kasaantuvat samoihin ajoneuvoihin. Esimerkiksi laitteen paljastamaan katsastamattomaan ajoneuvoon saattaa liittyä muitakin rikkomuksia, vaikkapa epäkuntoisuus."

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.