Porsche joutui nöyrtymään faniensa edessä – manuaalivaihteisto jatkossa myös GT3-katutykkiin

03.11.2015 | Max Lange

Porsche 911 GT3 on yksi legendaarisimmista ajajien autoista, mutta sitä ei uusimmassa sukupolvessaan ole saanut manuaalivaihteisena. Nyt asia muuttuu.

Porsche 911-malliston huipulla sijaitseva GT3 on ollut saatavilla ainoastaan PDK-kaksoiskytkinvaihteistolla. Tätä Porsche on selittänyt sillä, että ihminen ei voi vaihtaa vaihteita yhtä nopeasti kuin kone. PDK:lla varustettu GT3 on nopeampi kuin manuaali.

Porsche-fanit eivät päätöksestä pitäneet, ja huhuilivat pitkään manuaalin perään. Nyt Porsche on päättänyt nöyrtyä, ja yhtiö kehittelee uutta manuaalivaihteista 911 R -mallia, joka suunniteltu nimenomaan kuljettajan ajokokemuksen ehdoilla, eikä vain absoluuttisen kierrosajan ehdoilla.  

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Car and Driverin haastattelun mukaan myös seuraavan sukupolven GT3 tulee saamaan sekä manuaali- että kaksoiskytkinlaatikon. Manuaali olisi nykyisistä Carrera-malleista poiketen kuusilovinen, eikä seitsemänlovinen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.