Priuksen muotoilussa inspiraatiota haettu Lady Gagasta – Onnistuiko Toyota lopulta?

27.11.2015 | Max Lange

Toyota Priuksen päämuotoilija Shunsaku Kodama on kertonut, että auton konseptin suunnittelussa inspiraatiota haettiin näyttävästä poplaulajasta, Lady Gagasta.

Toyota on jo useasti kertonut, että merkki haluaa herättää aiempaa enemmän tunteita. Priuksen designin ensimmäinen versio oli liian pehmeä ja orgaaninen, joten Kodaman käskettiin muotoilla Prius uudestaan, kertoo Automotive News Europe.

Priuksesta haluttiin tehdä näyttävän näköinen auto, joka erottuisi massasta aiempaa paremmin. Aikaisempia Priuksia on yleisesti pidetty melko konservatiivisina autoina. Kodaman mukaan räväkkyyttä haettiin mm. Lady Gagalta.

Suurin haaste auton muotoilussa on ollut aerodynaamisten ominaisuuksien parantaminen niin, että Priuksen tuttu kolmiomainen kattolinja säilyy.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tuotantoversiossa on todella nyt monenlaisia särmiä ja erikoisia yksityiskohtia. Auto on kuitenkin heti tunnistettavissa Priukseksi. Automotive News Europen haastatteleman asiantuntijan mukaan ei ole kuitenkaan varmaa, parantaako Priuksen erottuva muotoilu sen myyntiä. Joillekin auton muotoilu saattaa olla luotaantyöntävää.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.