Range Rover Sport päivittyy - keulalla mojova turbodiesel

17.08.2016 | Max Lange
Range Rover Sport päivittyy - keulalla mojova turbodiesel

Talvella myyntiin tuleva mallivuoden 2017 Range Rover Sport on saamassa uudistuksen myötä keulalleen 2-litraisen turbodieselin.

Ingenium-moottoriperheeseen kuuluva pata on ensimmäinen nelisylinterinen moottori Sportin mallihistoriassa. Pienestä iskutilavuudesta huolimatta moottorille luvataan tehoa 240 hevosvoimaa ja vääntöäkin mojovat 500 Nm.

Range Rover Sport on iso auto, mikä tarkoittaa tietenkin sitä, että kunnioitettavista teholukemista huolimatta auton 0–100 km/h aika on vain noin kahdeksan sekuntia. Kulutus- ja päästölukemat ovat kuitenkin tämän kokoiselle autolle asiallista tasoa: 6,2 l/100 km ja 164 g/km. Kaksilitrainen diesel korvaa mallistossa edellisen hinnat alkaen -dieselin, 3,0 SDV6:n.

Lisäksi Sportiin tuodaan uusi 10-tuumainen kosketusnäyttö, jonka kerrotaan parantavan käyttökokemusta huomattavasti edeltävästä versiosta.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Range Rover tuo Sportiin myös tukun autonomisen ajamisen ominaisuuksia, jotka ovat laatuaan ensimmäisiä. Tarjolla on esimerkiksi perävaunuavustin, joka auttaa peruuttamaan haluttuun paikkaan perävaunun kanssa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.