Saab automerkkinä lopullisesti kuopattu

22.06.2016 | Max Lange
Saab automerkkinä lopullisesti kuopattu

Ruotsalais-kiinalainen NEVS on ilmoittanut, että se luopuu Saab-nimen tavoittelusta ja valmistaa autoja jatkossa NEVS-brändin alaisuudessa.

Olemme kirjoitelleet Tuulilasissa jo vuosia Saabin surullisesta lopusta. NEVS:n antama vahvistus on viimeinen niitti sille, että Trollhättanista rullaisi ainakaan lähitulevaisuudessa Saab-merkkisiä autoja.

NEVS yritti tavoitella turhaan Saab-nimen käyttöoikeutta Saab AB:ltä, joka oli aikanaan Saab Automobilesin emoyhtiö. NEVS valmisti muutaman 9-3 -malliin perustuvan auton Saab-merkin alaisuudessa vuonna 2014. NEVS on omistanut oikeudet Saab Automobilesiin vuodesta 2012 alkaen.

NEVS ajautui vuonna 2014 myös itse konkurssiin, jolloin se menetti oikeuden Saab-nimen käyttöön. NEVS ei enää aio tavoitella perinteikästä nimeä, vaan aikoo myydä jatkossa sähköautoja uudistetun NEVS-brändin alaisuudessa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

NEVS:llä on takanaan omien puheidensa mukaan paljon kiinalaista rahaa, mutta toistaiseksi heillä on vielä vähän näyttöä autojen valmistamisesta. Yrityksen tiedotteen mukaan vanhaan Saab 9-3 -malliin perustuvan täyssähköauton tuotanto alkaisi vuonna 2017.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.