Saabin manttelinperijä NEVS on julkaisemassa neljä uutta sähköautomallia

14.12.2015 | Max Lange

National Electric Vehicle Sweden eli NEVS on kertonut julkaisevansa useita eri sähköautomalleja vuoden 2018 aikana.

Vanha tuttu Saab 9-3 saa myös jatkaa elämäänsä, sillä NEVS on myös esittelemässä vuonna 2017 sähköauton, joka perustuu huomattavasti päivitettyyn 9-3:n rakenteeseen. Vuonna 2018 on luvassa neljä täysin uutta mallia, jotka perustuvat Saabin sähköautoille tarkoitettuun Phoenix-pohjarakenteeseen.

NEVS:n mallisto perustuu jatkossa viiteen eri malliin, joita ovat tavallinen sedan (Saab 9-3), kompakti SUV, keskikokoinen crossover, keskikokoinen SUV ja keskikokoinen viistoperä.

NEVS:n autojen tärkeimmät osat valmistetaan Saabin vanhoilla tehtailla Trollhättanissa, josta ne siirretään Kiinaan Tianjiniin, jossa sähköautot kootaan. Trollhättanin tehtaan kapasiteetti on 180 000 autoa vuodessa ja Tianjinin 200 000 autoa.

NEVS:n autoja myydään aluksi vain Kiinassa ja Ruotsissa, mutta yrityksen tavoitteena on myöhemmin laajentaa muualle Eurooppaan ja ehkä myös Yhdysvaltoihin, kertoo Saab Blog.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

NEVS:n toimitusjohtaja Mattias Bergman väittää, että heillä on käytössään autoteollisuuden johtavaa akkuteknologiaa. Merkki aikoo hyödyntää muilla osa-alueilla alihankkijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden osaamista.

Vielä ei ole varmaa, saako NEVS käyttää autoissansa Saabin nimeä, sillä NEVS ei omista oikeuksia siihen. Bergman elättelee kuitenkin toiveita, että NEVS saisi käyttää ikonista Saab-nimekettä autoilleen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.