Saabin tunnelin päässä näkyy valoa – NEVS ja kiinalainen Dongfeng sopimukseen

17.08.2015 | TL-verkkotoimitus
Saabin tunnelin päässä näkyy valoa – NEVS ja kiinalainen Dongfeng sopimukseen

Saabin jäänteille syntynyt NEVS (National Electric Vehicle Sweden) on päässyt pitkäaikaiseen yhteistyösopimukseen kiinalaisen autonvalmistajan, Dongfengin kanssa.

Dongfengin ja Saabin yhteistyö on jo käynnistynyt heinäkuussa yhteisellä autojen kehitysprojektilla, mutta nyt toimintaa laajennetaan myös globaaleihin myynti- ja jakeluverkostoihin.

Sopimuksen mukaan Dongfeng tukee NEVS:iä uuden R&D-keskuksen ja autotuotantolaitoksen rakentamisessa Tianjinin kaupunkiin Kiinaan. Dongfeng auttaa myös NEVS:n uusien sähkö- ja pistokehybridiautojen tuomisessa massatuotantoon.

NEVS puolestaan auttaa Dongfengia kehittämään autoja Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoille, jotta ne saavuttaisivat tarvittavat säännökset ja vaatimukset. Dongfeng on tällä hetkellä kolmanneksi suurin Kiinan valtion omistuksessa oleva autonvalmistaja.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Dongfeng Motor Corporationilla on yhteistyötä mm. myös Peugeotin, Citroënin, Renaultin, Hondan, Kian ja Nissanin kanssa.

Uusi yhteistyö mahdollistaa sen, että Saabin raunioille onnistutaan kehittämään vielä toimiva liiketoimintaa. Luultavasti tulevat sähköautot eivät kuitenkaan ole enää Saabeja, vaan joitain aivan muita autoja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.