Saksassa hurja ehdotus – bussit kulkemaan 120 km/h

23.07.2015 | Max Lange
Saksassa hurja ehdotus – bussit kulkemaan 120 km/h

Saksalaiset linja-autofirmat haluaisivat nostaa bussien suurinta nopeusrajoitusta moottoriteillä 120 kilometriin tunnissa.

Rohkeaa ehdotusta perustellaan sillä, että pitkän matkan bussilinjat voisivat kilpailla paremmin muiden kulkuvälineiden kanssa matka-ajassa. Bussit ovat halpoja matkustaa, mutta ne ovat liian hitaita.

Bussifirmojen mukaan 30 vuotta vanha 100 km/h nopeusrajoitus haittaa markkinoiden kehittymistä. Nopeusrajoituksen nosto parantaisi huomattavasti bussien kilpailukykyä, kerrotaan AMS:ssa.

Saksassa iso osa pidemmistä matkoista tehdään junilla, jotka saavuttavat huomattavasti busseja korkeammat huippunopeudet. Korkeampaa nopeusrajoitusta puolletaan myös sillä, että bussit pysyisivät nykyistä paremmin aikataulussa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Suomessa linja-autojen suurin sallittu nopeus 100 km/h. Kaikissa uudemmissa linja-autoissa on myös nopeudenrajoitin, joka estää nopeusrajoituksen ylittämisen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.