Seat Ibizaan uusia moottoreita ja vähän meikkiä

11.05.2015 | Niko Rinta

Seat Ibiza saa päivityksen. Ulkonäössä uudistus ei juuri näy, mutta pellin alla tapahtuu enemmän.

Ibizaan tuodaan Skoda Fabiasta ja VW Polosta tuttuja moottoreita. Peruskoneena toimii vapaasti hengittävä 55 kW:n tehot tuottava, kolmisylinterinen 1-litrainen bensamoottori. Samainen kone tuottaa ahdettuna 70 tai 81 kilowattia. DSG-automaatin saa jälkimmäisen kanssa.

Muita moottorivaihtoehtoja ovat muun muassa 110 kW:n 1,4 TSI ACT ja 70 kW:n 1,0 TSI Ecomotive, joista jälkimmäinen painaa kulutuksen valmistajan mukaan 4,1 l/100 km -tasolle. Tämä tarkoittaa CO2-päästöissä 94 g/km.

Bensamoottoreiden rinnalla tarjotaan myös dieselmyllyjä. 1,4 TDI tuottaa 55 kW:n tehot kulutuksen ollessa 3,4 l/100 km ja 1,6 TDI:stä on tarjolla kaksi tehovaihtoehtoa, 66 ja 77 kW. DSG on saatavissa näistä pienempitehoisen kanssa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Malliuudistus tuo Ibizaan VW-konsernin tuoretta turvatekniikkaa, uuden ajotietokoneen ja viihdejärjestelmän. Ilmeeltään auto ei juuri muutu, lähinnä ajovalot ovat saaneet uutta muotoa.

Seat esitteli uuden Ibizan viime viikon lopulla Barcelonan autonäyttelyssä. Samalla julkistettiin myös uusi Alhambra.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.