Seuraava Bentley Continental porschemaistuu – pohjarakenne Panamerasta

13.11.2014 | TL-verkkotoimitus
Seuraava Bentley Continental porschemaistuu – pohjarakenne Panamerasta

VW:lta tulleet sisäpiirilähteet kertovat, että seuraavan sukupolven Bentley Continental saa Porschen Panameraan kehittämän MSB-pohjarakenteen.

Autocarille puhunut VW:n tietolähde kertoo, että Bentleyllä on hyvä suhde emokonserniin, ja tämä yhteistyö mahdollistaa ison harppauksen eteenpäin teknisestä näkökulmasta. Nykyinen Continental perustuu VW Phaetonin 12 vuotta vanhalle pohjarakenteelle, joka on hyvin etupainoinen.

Vuoden 2017 keskivaiheilla odotettavissa oleva uusi Continental on huomattavasti edeltäjäänsä urheilullisempi ja terävämpi. Porschen MSB-pohjarakenteessa käytetään runsaasti alumiinia, joten auton paino tulee putoamaan myös roimasti.

Uusi pohjarakenne mahdollistaa moottorin asentamisen aiempaa taemmas, jolloin painojakauma on optimaalisempi hyvien ajo-ominaisuuksien kannalta. Samaista pohjarakennetta tullaan käyttämään myös seuraavan sukupolven Panamerassa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Bentley saa käyttöönsä myös Porschen uuden ahdetun V8:n, joka sopii aiempaa paremmin piensarjatuotantoon. Bentleyn käyttämä nykyinen V8 pohjautuu Audin moottoriin, ja siinä on jouduttu tekemään kompromisseja massatuotannon takia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.