Sisu valloittaa Kiinaa

06.02.2014 | Timo Nurmi
Sisu valloittaa Kiinaa

Suomalainen kuorma-autovalmistaja Sisu Auto vie alan osaamista Kiinaan.

Yritys on solminut kiinalaisen autonvalmistajan kanssa sopimuksen kuorma-autojen tuotekehitysavusta. Sisu Auto kehittää erityisesti kiinalaisvalmistajan neliakselisten kuorma-autojen alustarakenteita. Sisun sopimuskumppani, jonka nimeä yhtiö ei vielä paljastanut, valmistaa ajoneuvoja henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin.

Sisu Auton toimitusjohtaja ja yhtiön omistaja Timo Korhonen pitää nyt tehtyä sopimusta merkittävänä päänavauksena. Jatkossa muille asiakkaille tehty tuotekehitystoiminta voi Korhosen mukaan olla Sisulle tärkeä osa liiketoimintaa. Kiinalaisosapuolen kanssa tehty sopimus on arvoltaan noin seitsemän miljoonaa euroa, ja Korhonen arvioi tämänkaltaisen bisneksen voivan tuoda jatkossa 5–10 miljoonan euron vuotuisen liikevaihdon. Viime vuonna Sisu Auton liikevaihto oli noin 20 miljoonaa euroa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Sisu panostaa ajoneuvotuotannossaan erityisesti raskaisiin kuorma-autoihin, joita käytetään mm. maansiirtotöissä ja raakapuukuljetuksissa. Viime vuonna yhtiö myi noin 100 autoa, mutta tänä vuonna tavoitteeksi on asetettu 200–250 auton myynti. Kotimaan lisäksi yhtiö pyrkii satsaamaan mm. Norjan ja Venäjän markkinoille.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.