Skanska valittaa oikeuden asfalttikartellipäätöksestä

03.02.2014 | TL-verkkotoimitus
Skanska valittaa oikeuden asfalttikartellipäätöksestä

Skanska Asfaltti Oy valittaa Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä, jonka oikeus antoi asfalttikartellin vahingonkorvausoikeudenkäynnissä koskien valtion vaatimuksia ja korvauksia oikeudenkäyntikuluista.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi viime vuoden marraskuussa valtion vaatimukset, mutta ei velvoittanut valtiota korvaamaan kuin osan Skanska Asfaltin oikeudenkäyntikuluista.

Skanska Asfaltti Oy on Skanska Oy:n tytäryhtiö ja oli kuuden muun asfalttiyhtiön tavoin vastaajana vahingonkorvausoikeudenkäynneissä, jotka liittyivät Suomessa 1990-luvulla toimineeseen asfalttikartelliin.

”Olemme tyytyväisiä siihen, että valtion vaatimukset hylättiin", kertoo Skanska Oy:n lakiasiainjohtaja Kirsi Palviainen tiedotteessa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

"Skanska Asfaltti kuitenkin valittaa käräjäoikeuden tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, koska käräjäoikeus ei hyväksynyt Skanska Asfaltin oikeudenkäyntikuluvaatimusta kokonaisuudessaan. Skanska Asfaltin valitus koskee ainoastaan oikeudenkäyntikulukorvausta.”

Ennen vahingonkorvausoikeudenkäyntejä korkein hallinto-oikeus (KHO) on käsitellyt asfalttikartellia. KHO on tuolloin määrännyt vastaajayhtiöt maksamaan erisuuruisia seuraamusmaksuja kilpailulain rikkomisesta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa. https://www.facebook.com/Tuulilasi

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.