Skanskalle 45 miljoonan urakka – valtatien muuttaminen moottoritieksi alkaa heti

10.02.2014 | TL-verkkotoimitus
Skanskalle 45 miljoonan urakka – valtatien muuttaminen moottoritieksi alkaa heti

Skanska ja Liikennevirasto ovat solmineet sopimuksen Valtatie 8 Raisio−Nousiainen-tieosuuden parantamisesta moottoritieksi.

Sopimuksen arvo on noin 45 miljoonaa euroa, ja hanke valmistuu vuoden 2016 loppupuolella.

Sopimuksen kattama tieosuus ulottuu Raision Marjamäen eritasoliittymästä noin 2 kilometriä Maskun eritasoliittymän pohjoispuolelle. Urakkasopimukseen kuuluvat tien toteutus kokonaisuudessaan sekä meluaitojen ja paalulaattojen suunnittelu ja toteutus.

Hankkeeseen sisältyy noin 9 kilometriä valtatietä, josta 4 km on uuden moottoritien rakentamista ja 5 km moottoritien toisen ajoradan rakentamista nykyisen tien rinnalle. Uusia siltoja rakennetaan tieosuudelle 16 kappaletta.

Rakennustyöt aloitetaan maanantaina 10.2.2014, ja varsinainen urakka-aika päättyy lokakuun lopussa 2016.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Hankkeen tavoitteena on parantaa tieosuuden liikenneturvallisuutta ja sujuvuutta sekä suojata alueella sijaitsevat Maskun kunnan pohjavedenottamot.

”Urakan suoranainen työllistävä vaikutus on merkittävä: 150 miestyövuotta kolmen vuoden ajan”, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Kari Partiainen tiedotteessa.

Turun ja Porin välinen 135 kilometrin osuus valtatie 8:sta on Lounais-Suomen merkittävä liikenneväylä. Liikenneviraston Turku−Pori-hankkeessa on kolme pääosiota: Raision ja Nousiaisten väli, Nousiaisten ja Rauman väli sekä Porin osuus. Hankkeen kokonaisarvo on noin 102,5 miljoonaa euroa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.