Skodalta suuri katumaasturi 2016

19.12.2013 | TL-verkkotoimitus
Skodalta suuri katumaasturi 2016

Skoda suunnittelee tuovansa markkinoille uuden suuremman kokoluokan katumaasturin.

Malli perustuu Volkswagenin kookkaimpaan versioon MQB-alustasta, ja se on tarkoitus esitellä vuonna 2016. VW:n vuonna 2015 markkinoille tuotava CrossBlue -maasturi käyttää samaa pohjalevyä. Skodan uusi malli asettuisi VW-konsernin mallistossa Volkswagen Tiguanin yläpuolelle Kia Sorenton ja Hyundai Santa Fe:n haastajaksi.

Maasturisuunnitelmat vahvistaa Autocarille Skodan tekninen johtaja Frank Welsch, joka kuvailee uutta maasturia "oikeaksi konseptiksi Skodalle; se sopii täydellisesti arvoihimme."

Tällä hetkellä vielä nimeämättömästä katumaasturista löytyy täysimittainen saviversio Skodan suunnittelutoimistolta ja insinöörityöt on aloitettu. Welschin mukaan malli saa moottorivaihtoehdoikseen todennäköisesti ainakin 2-litraisia nelisylinterisiä koneita, 1,6-litraisen turbodieselin sekä dieselhybridin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Uudesta mallista kaavaillaan sekä 5- että 7-paikkaisia versioita, ja mallistoon kuuluisi sekä etu- että nelivetoisia malleja.

Lisäksi Skoda kertoo Autocarille suunnittelevansa uutta sisarversiota Skoda Yetille. Lehden mukaan malli noudattelisi perinteisemmän maasturin muotoja.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.