Start-Up-yritys ja kiinalainen autonvalmistaja yhteistyöhön – taas uusi Teslan haastaja luvassa

15.12.2015 | Max Lange
Start-Up-yritys ja kiinalainen autonvalmistaja yhteistyöhön – taas uusi Teslan haastaja luvassa

Suuri kiinalainen autonvalmistaja BAIC ja kalifornialainen start-up -yritys Atieva ovat julkaisemassa uuden sähköautomallin huhtikuussa Pekingin autonäyttelyssä.

BAIC eli Beijing Automotive Industry Corporation on yksi Kiinan suurimmista autonvalmistajista. Yrityksellä on jo paljon aiempaa kokemusta sähköautoista, joita se on myynyt menestyksekkäästi maailman väkirikkaimmassa maassa.

BAIC ja Atieva kaavailevat yhteistä globaalia sähköautomallistoa, jonka ensimmäistä tuotosta esitellään keväällä Pekingissä. Atieva on pieni sanfranciscolainen yritys, joka yrittää haastaa Teslan kasvavilla sähköautomarkkinoilla. BAIC on kertonut ryhtyvänsä Atievan suurimmaksi osakkeenomistajaksi.

BAIC tukee Atievaa rahallisen avun lisäksi teknologisesti. BAIC on perustanut Piilaaksoon lokakuussa 2015 oman teknologiakeskuksensa. Atievan sähköautosuunnitelmista ei tiedetä vielä paljoa, mutta Autocarin huhuissa sähköauton teoreettinen toimintamatka huitelee 500 kilometrin tuntumassa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Atieva on luomassa sähköautoa samoin periaattein kuin Tesla, eli he suunnittelevat alusta asti sähköautoksi tarkoitetun mallin. He kertovat myös nettisivuillaan, että he eivät ole missään nimessä design-firma, vaan autonvalmistaja. Autonvalmistajina he eivät kuitenkaan halua näyttäytyä perinteisinä.

BAIC:n lisäksi Atievan sähköauton kehitystyötä tukevat saksalainen teollisuusjätti Siemens, korealainen akkukennojen valmistaja SK Group sekä italialainen autojen designiin ja tuotantoon erikoistunut CECOMP.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.