Suorituskykyiset mallit ovat sittenkin rahasampoja autonvalmistajille

03.06.2015 | Max Lange
Suorituskykyiset mallit ovat sittenkin rahasampoja autonvalmistajille

Crossovereiden lisäksi maailman automarkkinoilla menestyvät tällä hetkellä monet suorituskykyiset ja urheilulliset automallit.

Syynä tähän on se, että urheiluautot ovat nykyään autonvalmistajille kannattavia valmistaa. Varsinkin Yhdysvalloissa kysyntä erilaisia suorituskykyisiä malleja kohtaan on todella suurta. Tarjolla on myös enemmän vaihtoehtoja kuin koskaan.

Amerikoissa etenkin nuorempi varakas ostajakunta on villiintynyt suorituskykyisistä automalleista, kertoo Autonews. Vuodesta 2009 lähtien suorituskykyisten automallien myynti on kasvanut Yhdysvalloissa 70 prosenttia ja Euroopassakin 14 prosenttia.

Yllättävintä tässä on se, että nämä mallit tuottavat rahaa myös autonvalmistajalle. Nykyään monet sporttimallit, kuten Ford Fiesta ST, perustuvat johonkin koeteltuun tuotantomalliin. Tuotantokulut pysyvät tämän vuoksi huomattavasti alhaisempana kuin täysin uuden automallin luominen.

Urheilullisen mallin kehityskulut menevät yleensä vain turboon tai painon vähentämiseen, mikä saattaa vähentää tulevien mallien tulevien mallien kehitykseen käytettäviä kuluja. Urheiluautot ajavat innovaatioita eteenpäin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tämän lisäksi suorituskykyiset mallit tuovat tavallisia versioita paremmat katteet valmistajille. Ne ovat yleensä hyvin varusteltuja, mikä lisää valmistajan rahapussia.

Suomeen ei tosin tällainen trendi ole vielä sen ihmeemmin rantautunut – korkea autoverotus yhtenä syypäänä. Mitä jenkit edellä, ehkä suomalaiset perässä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.