Tällä softalla suunniteltiin Bemarin pikkuinen

05.05.2014 | TL-verkkotoimitus
Tällä softalla suunniteltiin Bemarin pikkuinen

BMW on suunnitellut i3-sähköautonsa tuotteen elinkaaren hallintaratkaisuihin (PLM) ja 3D-mallintamiseen keskittyneen Dassault Systèmesin ohjelmistoilla.

Ohjelmistoja käytettiin sähköauton komposiittiosien ja rakenteiden suunnittelussa.

Komposiittirakenteiden käyttö antaa autovalmistajille mahdollisuuden innovatiivisiin ratkaisuihin aikakaudella, jolloin työtä säännellään tiukasti.

CATIA Composites -suunnitteluohjelman avulla auton komposiitin rajoitteet voidaan ottaa huomioon jo konseptointivaiheessa, jolloin muotoilun ja valmistettavuuden yhdistäminen helpottuu. Suunnittelijat pystyvät realistisesti arvioimaan osien valmistusprosessia.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Erityisesti komposiittisuunniteltuun tarkoitettujen CATIA-ohjelmistojen ominaisuudet mahdollistavat komposiittiosien nopeamman suunnittelun ja kokoamisen. Ohjelmistot tarjoavat saumattomat mahdollisuudet koko tuotantoprosessin hallintaan.

"Olemme jo kauan kehittäneet komposiittimateriaaleille tarkoitettuja integroituja suunnitteluratkaisuja ja olemme ylpeitä, että ne auttoivat BMW:tä aivan uudenlaisessa komposiittirakenteiden sarjatuotannossa", sanoo CATIA-tuoteryhmän toimitusjohtaja Philippe Laufer Dassault Systèmesiltä.

"Suunnitteluohjelman käyttö helpottaa potentiaalisten laatuongelmien huomaamista ja varmistaa, että lopputuotteet ovat suunnitelman mukaisia."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.