Tällaiset ovat autoilijan silmälasit – vähentävät yöaikaan ylimääräisiä heijastuksia jopa 90 prosenttia

25.01.2016 | Max Lange
Tällaiset ovat autoilijan silmälasit – vähentävät yöaikaan ylimääräisiä heijastuksia jopa 90 prosenttia

Nykypäivän tekniikalla voidaan myös parantaa kuljettajan näkökykyä erilaisilla konsteilla, kuten vähentämällä vastaan tulevien autojen heijastuksia erityisillä linseillä.

Saksalainen silmälasien linssivalmistaja Rupp + Hubrach on kehittänyt EyeDrive-linssin, joka vähentää huomattavasti pimeällä ajettaessa vastaan tulevien autojen heijastumia, kertoo Auto Bild.

Etenkin monien nykyautojen ksenon- ja led-valojen tiedetään heijastavan pimeällä pahastikin, jolloin muuta liikennettä on vaikea havainnoida. Joissakin autoissa on jo järjestelmiä, jotka pyrkivät vähentämään heijastumia, mutta ne ovat kalliimpien autojen lisävarusteita.

Rupp + Hubrachin valmistamissa EyeDrive-erikoislinsseissä ei ole ylimääräisiä sävytyksiä, jotka muuttaisivat näkökentän väriä. Silmälasien linssit ovat sopivat täysin normaaliin arkikäyttöön. EyeDrive-linssit sisältävät erityisen kahdeksankerroksisen pinnoitteen, jotka vähentävät heijastumia.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Linssit eivät sisällä mitään ylimääräisiä kalvoja. Saksalaisyrityksen mukaan heijastumat vähenevät peräti 90 prosentilla tavallisiin laseihin verrattuna. Linssit ovat saatavilla sekä yksi- että moniteholinsseinä.

Auto Bildin toimittajan testien mukaan lasit vähentävät heijastumia erinomaisesti.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.