Tältä näyttää päivitetty BMW 3-sarja – ainoastaan guru erottaa vanhasta

07.05.2015 | Max Lange

BMW 3-sarjaan on tehty facelift, jonka suurin muutos on se, että päällisin puolin mitään ei ole tapahtunut. Tarkemmin tutkimalla uudistuksia kuitenkin löytyy.

Ajovaloumpiot ovat uudet, valojen muotoilu on aiempaa terävämpää. Ne ova toteutettu jatkossa LED-tekniikalla. Puskurit ovat myös uudet, mutta eron huomaamisen tarvitsee melkein suurennuslasin.

Kulmakarvoja nostattavin uudistus on kolmisylinteristen moottoreiden tuominen kolmosen keulalle. Toistaiseksi pienin bensiinimoottori on 318i, jossa on 1,5-litrainen turboahdettu pata.

Pienimmän dieselin tunnus on 316d. Kolmisylinteriset koneet ovat ennestään tuttuja mm. Mineistä. Merkittävää moottoriuudistuksessa on se, että ainoastaan yksi moottori on vanha (330d), kaikki muut ovat uusittu faceliftin yhteydessä.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

BMW 3-sarjan ohjaamon materiaaleja on haukuttu lehdistössä, joten päivityksen yhteydessä on panostettu parempaan laatuvaikutelmaan. Ohjaamon yleisilmeessä ei suurempia muutoksia kuitenkaan ole.

Olisitko sinä toivonut räväkämpää uudistusta?

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.