Tältä näyttää Volkkarin uusi iso paku Crafter – ei enää Sprinterin sukulainen

29.07.2016 | Max Lange

VW Transportterin yläpuolelle sijoittuva Crafter on uusittu täysin. Aiempi sukulaisuussuhde Mercedesin Sprinteriin päättyy myös uudistuksen myötä.

Täysin uudelle rakenteelle perustuva Crafter valmistetaan jatkossa uudella tehtaalla Puolassa. Pakettiauton keulassa on VW:lle tyypillinen aggressiivisen näköinen ja leveä VW:n keulailme. Crafterin tapauksessa VW:n muotokieli näyttää istuvan melko hyvin isokokoiseen pakettiautoon.

Keulan takana sijaitsee Euro 6 -normin täyttävä 2,0 TDI -moottori, jota tarjotaan useassa eri tehoversiossa: 102 hv, 122 hv, 140 hv ja huippuna BiTurbo 177 hv. EA288-dieselmoottorista on kehitetty täysin oma versionsa Crafteria varten, erityisesti moottorin ja voimalinjan luotettavuuteen ja käyttövarmuuteen on käytetty paljon panoksia, kertoo VW.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Voimalinjavaihtoehtoja on useita. Eri tehoversiot ovat riippuvaisia siitä, onko kyseessä etu-, taka- tai nelivetoinen crafter. Sen lisäksi tarjolla on sekä manuaali- että automaattivaihteistot. Jokaisen moottori- ja voimalinjavaihtoehdon lisäksi asiakas voi halutessaan valita kolmen eri pituusvaihtoehdon ja korkeusvaihtoehdon välillä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.