Tämä ranskalaisvalmistaja panostaa jatkossa sähköautoihin

04.05.2015 | Max Lange
Tämä ranskalaisvalmistaja panostaa jatkossa sähköautoihin

PSA eli Peugeoteja ja Citroëneja valmistava konserni on tuomassa viiden vuoden sisällä markkinoille useampia sähköautoja.

Näiden sähköautojen toimintasäteet ovat huomattavasti parempia kuin aiemmin ranskalaisilta tulleissa Peugeot iOn- ja Citroën Z-Cero -malleissa. Myös hintataso tulee olemaan huomattavasti alhaisempi kuin ennen.

PSA:n toimitusjohtaja Carlos Tavares ilmoitti tulevista sähköautosuunnitelmista huhtikuun lopulla järjestetyssä vuosikokouksessa, kertoo Automotive News Europe. Sähköautot rakennetaan uudelle EMP1-pohjarakenteelle, joka kattaa merkin pienemmän kokoluokan autot.

PSA julkaisee myös pistokehybridin, joka esitellään isommalle EMP2-pohjarakenteelle. Tämän päälle on myös rakennettu suosittu Peugeot 308. Pistokehybridiä lupaillaan julkistettavaksi vuonna 2019.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

PSA on taas alkanut painottaa sähköautoja entistä enemmän Carlos Tavaresin tultua yrityksen toimitusjohtajan paikalle. Tavares siirtyi Renaultilta ja PSA:lle ja toi mukanaan osaamista sekä tietotaitoa sähköautoista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.