Tässä ranskalaisten uusi farkkukaunotar – tarjoaa myös ”Perso”-moodin

26.08.2015 | Max Lange

Renault esitteli heinäkuun alussa Lagunan korvaajan, Talismanin. Nyt vuorossa on Talismanin farmarikorinen versio.

Renault on palaamassa ryminällä keskiluokkaan uudella Talismanilla. Estate-version tunnusmerkkinä on takalokasuoja ja sen yläpuolella oleva takaikkuna, joka myötäilee hieman lokasuojan muotoja.

Ulkomitoiltaan farmari on identtinen sedanin kanssa. Kokonaispituutta autolle kertyy 4,86 metriä. Tavaratila vetää perusasennossaan 572 litraa ja penkit kaadettuna 1700 litraa. Lukemat ovat asialliset, mutta eivät aivan yllä luokan kärkiauton, Skoda Superb Kombin mittoihin.

Auton akseliväli on myös sama kuin sedanissa, mutta takana istujilla on farkussa paremmat olot korkeamman pääntilan johdosta. Renaultin mukaan takatilat ovat luokkansa kärkeä.

Kuten porrasperäinen Talisman, myös Estateen on tarjolla nelipyöräohjaus, johon on yhdistetty adaptiivinen iskunvaimennus. Tällä luvataan autolle erinomaisen ketteriä ajo-ominaisuuksia.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää muunneltavuutta autoon tuovat viisi eri ajotilavaihtoehtoa: Comfort, Sport, Neutral, Eco ja hauskasti nimetty itse muokattava Perso. Renault kehuu, että eri ajotilat mahdollistavat auton luonteen muutoksen nopeasti, ja että yhdessä paketissa on useampi auto.

Moottorivalikoima on yhteneväinen sedan-korisen Talismanin kanssa. Tarjolla on kaksi bensiinimoottoria ja kolme dieseliä.

Talisman Estate saapuu Euroopassa myyntiin vuoden 2016 alkupuolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.