Tässä se on virallisesti: uusi Audi A8

21.08.2013 | TL-verkkotoimitus
Tässä se on virallisesti: uusi Audi A8

Ennakkokuvat uudesta Audi A8:sta ovat liikkuneet netissä tiuhaan. Nyt Audi on julkistanut mallin tarkat tiedot.

Valmistajan mukaan lippulaivassa on panostettu moottorien tehoon ja taloudellisuuteen sekä korin keveyteen. 3,0 TFSI -koneella varustettu A8 painaa vain 1 830 kiloa ja auton runko on tehty lähes kokonaan alumiinista.

Kooltaan A8 perusmalli ei uudistuksen mukana kuitenkaan muuttunut, mutta A8 L -malli on pituudeltaan perusmallia 13 senttiä pidempi, ollen 5,27 metriä pitkä.

Auton keula on yhtiön mukaan tehty "ilmeikkäämmäksi" muuttamalla konepellin, ilmanottoaukon ja puskurin muotoilua sekä laittamalla ajovalojen alareunan linja suoraksi. Ainakin Saksassa led-ajovalot kuuluvat vakiovarusteluun V8-moottorilla varustetussa mallissa, ja Audin Matrix LED -teknologian valot ovat mallistossa lisävarusteena.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Edeltäjämalliin verrattuna A8:n takavalot ovat syvyyssuunnassa ohuemmat ja takapuskuri on saanut uuden ilmeen. Lisäksi tavaratilan muotoa on muutettu helppokäyttöisemmäksi ja sisälle kantautuvan melun tasoa on pyritty laskemaan entisestään.

Emomaa Saksassa moottorivaihtoehtoina tarjolla on kaksi bensa- ja diesel-konetta: superahdettu 3.0 TFSI (228 kW, 310 hv), V8 twin-turbo 4.0 TFSI (320 kW, 435 hv), 3.0 TDI clean diesel (190 kW, 258 hv) ja 4.2 TDI clean diesel (283 kW, 385 hv).

Näistä tehokkain, 4.0 TFSI, kiihdyttää nelivetomallin nollasta sataan 4,5 sekunnissa. Taloudellisin on puolestaan 3.0 TDI, joka selviytyy sadan kilometrin matkasta 5,9 litralla polttoainetta.

Myyntiin uusi Audi A8 saapuu Saksassa marraskuussa, jossa sen lähtöhinta asettuu 74 500 euroon. Myyntiintuloaikoja tai hintoja ei ole muiden maiden osalta vielä julkistettu.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.