Tässä on uuden C-sarjalaisen coupe-kattoinen sisar – kuin pikkuinen s-sarjalainen

14.08.2015 | Max Lange

Mercedes-Benz on julkaissut uuden C-sarjan Coupen, jonka virallinen esittely tapahtuu syksyllä Frankfurtissa.

C-sarjan Coupe muistuttaa keulaltaan tavallista C-sarjan sedania ja farkkua, mutta a-pilarien takaa muodot lähentelevät enemmän kutistettua S-sarjan Coupeta. Muodot ovat sikäli ennalta-arvattavia, että jatkavat Mercedesin viimeaikojen tuttua kaavaa kutistamalla lippulaivansa muotoja.

Uutuusmalli kilpailee markkinoilla BMW 4-sarjan ja Audi A5:n kanssa, joskin nykyinen A5 on jo elinkaarensa loppupäässä. C-sarjan Coupe on saamassa ensi vuonna myös avokattoisen Cabriolet-version.

Uutuuden erikoispiirteisiin kuuluu karmittomat sivuovet, jotka ovat yhdet pisimmistä, mitä Mersun nykymallistossa on tarjolla. Edeltäjäänsä nähden auto on kasvanut huomattavasti pituutta (95 mm) ja jonkin verran leveyttä (40 mm).

Ohjaamoltaan Coupe muistuttaa pääosin neliovista sisarmalliaan, mutta etupenkit ovat täysin uudet, joissa niskatuki on fiksattu selkänojaan. Moottorivalikoima on pääosin identtinen sedanin ja farkun kanssa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Mielenkiintoinen lisävaruste on kuitenkin neliveto, joka lisää auton käytettävyyttä myös Suomen oloissa.

Euroopassa C-sarjan Coupen luovutukset alkavat jo lokakuussa, mutta Suomeen autot rantautuvat maahantuojan mukaan vasta ensi vuoden puolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.