Tee omasta autostasi robottiauto

24.06.2014 | TL-verkkotoimitus
Tee omasta autostasi robottiauto

Yhdysvaltalainen startup-yritys Cruise on tuomassa itsestään ajavien autojen teknologian tavallisiin autoihin ennen Googlea.

Kahdeksanhenkinen startup-yritys aloittaa teknologian ennakkotilaukset tänään maanantaina ja ensimmäiset asennukset autoihin tapahtuvat alkuvuodesta 2015, kertoo re/code.

Cruise valmistaa jälkiasennussarjoja Audeihin, jotka osaavat ajaa teknologiansa avulla San Franciscon alueella itsestään. Toistaiseksi järjestelmä toimii ainoastaan moottoriteillä. Asennussarja maksaa 10 000 dollaria eli noin 7 350 euroa. Ensimmäinen erä asennetaan 50 autoon.

Ennen kaikkea Cruisen tulo markkinoille on tärkeää itsestään ajavien autojen markkinoille tulossa. Googlen itsestään ajavien autojen järjestelmä on huomattavasti kunnianhimoisempi, mutta se ehtiikin asiakkaille vasta 2017.

Cruise kiittääkin Googlea siitä, että itsestään ajavien autojen teknologia on saanut paljon julkisuutta mediassa Googlen kautta. Cruisen suunnitelmat ovat kuitenkin suuremmat, ja he haluavat saada järjestelmän muihinkin autoihin kuin Audeihin sekä laajentaa toiminta-aluetta.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kuljettajan on tarkkailtava liikennettä, mutta ratissa ei tarvitse pitää käsiä. Testihenkilöt ovat huomanneet, että järjestelmän ollessa päällä stressitasot ovat alempana kuin itse ajaessa.

Alla järjestelmän mainosvideo:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.