Teslan uutukainen saanut nimen – nimi muuttui kesken kaiken

16.07.2014 | TL-verkkotoimitus
Teslan uutukainen saanut nimen – nimi muuttui kesken kaiken

Teslan kolmatta mallia tullaan kutsumaan Model III:ksi. Malli asemoidaan kilpailemaan BMW 3-sarjan kanssa samoista asiakkaista.

Alunperin Model III:ta piti kutsua E:ksi, mutta Ford nosti Teslaan vastaan oikeusjutun, koska he halusivat Model E -mallitunnuksen itselleen. Elon Muskin haaveena oli saada aikaan mallit S, E ja X, kertoo Auto Express. Model X on Teslan sähköllä kulkeva katumaasturi.

Model III:n kaavaillaan saavan ensiesittelyn 2016 ja asiakkaille auto rullaisi 2017. Arvellaan, että malli perustuisi täysin uuteen pohjalevyyn, eikä Model S:n pienennettyyn alustaan.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kooltaan auton arvellaan olevan noin 20 prosenttia pienempi kuin Model S. Hintaluokaa asettunee samalle tasolle BMW 3-sarjan kanssa. Alempi hinta mahdollistetaan Teslan akkuja valmistavan "gigatehtaan" turvin. Suurina määrinä tuotetun akun hinta on alhaisempi kuin pientuotantoautoissa.

Uutukaisen toimintamatka on tämänhetkisten tietojen mukaan reilusti yli 300 km. Tesla haluaa autosta hauskan ajaa, joten suorituskyvyn pitäisi olla riittävä kovempaankin ajoon. Elon Musk on kertonut, että he haluavat ihmisten rakastuvan Tesloihinsa ja odottavan jokaista ajokertaa innolla.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.