TL 50: Öljyn tuoksu valtasi toimituksen

22.10.2013 | TL-verkkotoimitus
TL 50: Öljyn tuoksu valtasi toimituksen

Tuulilasi on ilahduttanut lukijoitaan vuodesta 1963 lähtien. Tämän kunniaksi julkaisemme parhaita paloja menneiltä vuosilta. Nyt muistelosarjassamme vuorossa vuosina 1970-1986 Tuulilasin toimittajana, toimitussihteerinä ja toimituspäällikkönä toiminut Juha Tolvanen.

"Kestotestiin oli hankittu itäsaksalainen, kaksitahtimoottorinen Wartburg. Sen polttoaineena käytettiin nykyisin lähinnä moottorisahoista ja perämoottoreista tuttua ”öljybensaa”.

Oikean sekoitussuhteen varmistamiseksi toimittaja Matti Järvi päätti hankkia pikkutynnyrillisen kaksitahtiöljyä, jotta kaikki sujuisi testikriteerien mukaisesti. Warren tavaratilaan oli tarkoitus pakata muovipulloihin sopiva määrä kaksitahtiöljyä, jota olisi helppo lisätä tankkauksen yhteydessä bensiiniin.

Matti viritteli lappoletkun tynnyrin ja muovipullon välille, ja öljy alkoi hiljalleen siirtyä astiasta toiseen. Nyt oli aikaa kupillisen nauttimiseen A-lehtien kahviossa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kävi vain niin, että kahvi maistui ja juttu luisti. Samaan aikaan öljypullo alkoi täyttyä toimituksessa kokolattiamaton päällä. Hetken kuluttua öljy alkoi valua pitkin pullon kylkiä ja imeytyä mattoon.

Matin palatessa työpöytänsä ääreen lattialla oli jo laaja öljylämpäre. Letku vain uuteen pulloon ja homma jatkui.

Vielä vuosia sattumuksen jälkeen toimituksessa vieraileva aisti öljyn tuoksun. Onneksi kyseessä oli autolehden toimitus, jonne moinen haju istui yllättävän hyvin."

Seuraa 50-vuotiaan Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.