Toimitusjohtaja vertaa tulevaa automalliansa Ikeaan

05.08.2015 | Max Lange
Toimitusjohtaja vertaa tulevaa automalliansa Ikeaan

Fiatin toimitusjohtaja Olivier Francois vertaa Fiatin uutta Aegea viistoperää ja farkkumallia Ikeaan: ”halpa mutta fiksu”.

Aegea on Fiatin tuleva c-segmentin auto, joka ei yritä kilpailla premium-autojen kanssa. Aegea haluaa tarjota juuri ne tärkeimmät ominaisuudet, joita päivittäinen autoilija tarvitsee, muttei sellaisia ominaisuuksia, joista asiakkaat eivät halua maksaa.

Aegeasta on tarjolla myös sedan-malli, jota ei tulla myymään Euroopassa. Euroopassa ei yksinkertaisesti ole markkinoita Golf-luokan sedanille tällä hetkellä, toteaa Francois Automotive News Europelle.

Fiatin ainoa globaali automalli tällä hetkellä on pikkuauto 500. Italialaismerkki menestyy mm. Brasiliassa, mutta kyseisen markkinan vaatimukset ovat hyvin erilaiset Euroopan kanssa. Siksi Brasiliassa myytävää mallia ei voida myydä samanlaisena Euroopassa tai päinvastoin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Euroopan markkinoille suunnattu auto olisi taas liian kallis brasilialaisille, joten malli ei voisi saavuttaa myyntitilastojen kärkipaikkaa siellä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.