Tokiossa säväyttänyt Mazdan wankelmoottorinen konseptiauto on turboahdettu

29.10.2015 | Max Lange

Yksi Tokion autonäyttelyn suurista yllätyksistä oli Mazdan RX-Vision –konseptiauto, joka pitää sisällään merkin perinteitä kunnioittavan wankelmoottorin.

Tyylikäs RX-Vision -konseptiauto antaa esimakua noin parin vuoden päästä esiteltävästä RX-9 urheiluautosta, joka on siis wankel-moottorinen. Mazdalla ei ole ollut mallistossaan wankelmoottorista autoa muutamaan vuoteen, sillä wankelilla on vaikea saavuttaa nykyisiä tiukkoja päästörajoja.

Mazda kertoo, että yhtiön Skyactiv-teknologian avulla kiertomäntämoottorista on mahdollisuus tehdä nykyisetkin päästömääräykset alittava versio. Uutuusmoottorin nimeksi annetaan SkyActiv R.

Caradvicen haastatteleman Mazda-johtajan mukaan wankel-moottoria ei avusta hybridijärjestelmä, mutta turboahdettu moottori on kylläkin. Kiyoshi Fujiwara perustelee sähköavun puuttumista sillä, että wankelmoottorin pitää pystyä pääsemään tuotantoon itsenäisesti ilman apumoottoria.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Näillä näkymin Mazdan wankel-moottori on siis turboahdettu ja sen iskutilavuus on 1,6 litraa. Yksi wankelin heikkouksista on ohut alavääntöä matalilla kierroksilla. Tätä paikkaamaan tarvitaan ahtamista ja ehkä tulevaisuudessa sähkömoottoreita.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.