Top Gearin juontajaparille 3 kuukauden ajokielto Ranskassa

18.11.2013 | TL-verkkotoimitus
Top Gearin juontajaparille 3 kuukauden ajokielto Ranskassa

Arvostetun auto-ohjelma Top Gearin juontajakaksikolla ei ole asiaa rattiin Ranskassa lähikuukausien aikana.

Brittisarjan isännille, Jeremy Clarksonille ja Richard Hammondille, napsahti syksyllä kolmen kuukauden ajokielto ylinopeudesta.

Clarkson kertoi kiellosta kirjoituksessaan The Sun -lehdessä noin kuukausi sitten. Ihme kyllä asia nousi yleisempään tietoisuuteen vasta viime viikolla useiden autosivustojen tartuttua Final Gear -autofoorumilla julkaistuun artikkelikopioon.

Clarkson ja Hammond olivat matkalla kuvaamaan uusinta Top Gearin dvd-julkaisua, kun he kärähtivät reippaasta ylinopeudesta. Clarksonin Aston Martin Vanguishin ittari näytti 141 km/h 90-alueella ja Hammondin Porsche 911 GT3:n 143 km/h. Clarksonin mukaan ylinopeus oli vahinko, sillä he eivät olleet huomanneet tietullia edeltävää nopeusrajoitusta.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Viranomaiset eivät tätä kuitenkaan nielleet, vaan lätkäisivät kaksikolle sakot siihen paikkaan ja asettivat heidät kolmen kuukauden ajokieltoon.

"Olimme moottoritienposkessa rahattomina, ja ilman oikeutta ajaa Astonia ja Porschea. Tämä ei ollut maailman loppu, koska kuvausryhmä tuli apuun, mutta jos matkustaisit yksin, olisit pahassa pulassa", Clarkson kertoo.

"Vinkki: jos aiot ajaa ylinopeutta, älä tee sitä Ranskassa."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.