Toyota Avensiksen tulevaisuus epävarma – taas kerran

17.10.2016 | Max Lange
Toyota Avensiksen tulevaisuus epävarma – taas kerran

Toyotan perinteikäs keskiluokan malli Avensis on Suomessa tuttu näky. Mallin tulevaisuus ei kuitenkaan ole lainkaan varmaa.

Toyota Motor Europen johtaja Johan van Zyl on kertonut Autoexpressille, että he pohtivat tällä hetkellä Avensiksen tulevaisuutta. Avensiksen edustama d-segmentti on erittäin kilpailtu Euroopassa, mutta se ei tällä hetkellä voita uusia ostajia, vaan pikemminkin menettää. Saman kokoluokan katumaasturit ovat syöneet tuntuvasti d-segmentin myyntiä.

”Tarkastelemme parhaillaan kyseistä markkinasegmenttiä ja kyseenalaistamme itseämme. Olemme erittäin tyytyväisiä Avensiksen menestykseen – tuote pärjää tällä hetkellä. Kysymme kuitenkin, onko seuraava askel d-segmentin sedan, vai jotain muuta”, toteaa Van Zyl.

Nykyinen Avensis esiteltiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2009. Malliin tehtiin erittäin kattava facelift vuonna 2015. Jo ennen tätä viimeistä faceliftiä mallin tulevaisuutta kyseenalaistettiin, sillä sama laskeva trendi oli nähtävissä d-segmentissä jo tuolloin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Nykyiseen Avensikseen ei ole tarjolla vaihtoehtoisia voimanlähteitä, dieselmoottorit ovat BMW:n valmistamia ja malli alkaa olla vanhanaikainen. Myös Brexit saattaa vaikuttaa Avensiksen tulevaisuudennäkymiin, sillä auton valmistus tapahtuu Burnastonin tehtailla Brittien saarilla.

Nykyinen Avensis on kuitenkin menestynyt varsin hyvin Suomessa vielä tänäkin vuonna. Auto on alkuvuodesta syyskuuhun kestäneellä jaksolla ollut Suomen kahdeksanneksi myydyin automalli ja Toyotan kolmanneksi suosituin malli, kertoo Autoalan tiedotuskeskus.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.