Toyota ei lähde leikkiin Applen ja Googlen kanssa – haluaa pitää langat käsissään

31.07.2015 | Max Lange
Toyota ei lähde leikkiin Applen ja Googlen kanssa – haluaa pitää langat käsissään

Toyota on kääntymässä pienen teknologiayrityksen, Telenavin puoleen autojensa navigointi- ja puhelintoimissoissaan.

Monet muut suuret autonvalmistajat ovat päätyneet käyttämään joko Applen tai Googlen multimediajärjestelmiin autoissaan. Tämän tekemällä he kuitenkin vähentävät hallintaansa autojen multimediatoiminnoista ja antavat lisävaltaa teknologiajäteille.

Toyota haluaa erityisesti hallita kuljettajan keskittymisen pysymistä ajamisessa, eikä halua antaa muiden häiriöiden tulla ajamiseen. Telenavin edustaja kertoo, että monet käyttävät autoissaan navigaattoreina omaa puhelintaan, mutta niiden käyttäminen vie paljon huomiota liikenteestä.

Yksi syy myös, miksi Toyota ei ole lähtenyt Googlen kelkkaan, on asiakkaidensa tietosuoja. Telenav on kalifornialainen teknologiayritys, joka kuitenkin on liikevaihdoltaan vain murto-osan Googlen summista.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Toyotan Amerikan markkinoille tarkoitettu lava-auto Tacoma on merkin ensimmäinen malli, johon Telenavin Scout GPS Link on tarjolla. Tämän jälkeen järjestelmä löytää tiensä myös muihin malleihin, kertoo Automotive News Europe.

Kartta- ja mobiilipalvelut ovat tällä hetkellä kovaa valuuttaa autonvalmistajille. Siksi myös saksalaiset premium-merkit ovat ostamassa Nokian Here-karttoja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.