Toyota GT86:n luoja haaveilee uusista Supra ja Celica -malleista – ”enemmän intohimoa”

10.05.2016 | Max Lange
Toyota GT86:n luoja haaveilee uusista Supra ja Celica -malleista – ”enemmän intohimoa”

Toyotan takavetoisen pikkusportin, GT86:n pääsuunnittelijana toiminut Tetsuya Tada haaveilee Toyotan omasta sporttibrändistä sekä uusista Supra- ja Celica -malleista.

CarAdvicelle puhunut Tada kertoo, että Toyotalta puuttuu BMW:n M-divisioonan ja Mercedesin AMG:n kaltainen tunnistettava sporttibrändi, joka tuottaisi suorituskykyisiä automalleja. Tada haluaisi henkilökohtaisesti varmistaa, että Toyotalle syntyisi tällainen urheilullinen brändi.

BMW:n M-divisioonan historia on mm. autourheilussa, joten Toyotakin voisi ammentaa BMW:n tavoin moottoriurheilusta uuteen brändiinsä. Toyota kisaa tällä hetkellä Toyota Gazoo Racing nimellä.

Tada valottaa CarAdvicen haastattelussa myös, että hän haluaisi tuoda Toyotalle lisää laadukkaita ja erittäin suorituskykyisiä malleja, joista huokuu intohimo. Tada vihjailee, että Toyotalla olisi Japanissa valmis Supran prototyyppi, jota ei kuitenkaan ole tuotu tuotantoon. Työtä sen eteen tehdään kuitenkin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tadan henkilökohtainen suosikki on kuitenkin legendaarinen Celica GT-Four, josta hän haluaisi nähdä modernin version.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.