Toyotalta rohkea maasturikonsepti – klassikkomallinen Land Cruiser tuotu nykypäivään

13.04.2017 | Max Lange

Toyota on esitellyt New Yorkin autonäyttelyssä FT-4X-konseptiauton, joka visioi tulevaisuuden maasturiajoneuvoa.

Muotoilullisesti konsepti on ottanut esikuvakseen klassikkomalliset Land Cruiserit. Muodot ovat kulmikkaat ja funktionaaliset, ja autossa on selkeästi enemmän maasturimaisuutta kuin nykypäivän katumaastureissa.

Konseptiauton FT-4X-nimi juontuu sanoista ”Future Toyota 4WD Crossover”. Auto on suunniteltu Japanin sijaan Toyotan Kaliforniassa sijaitsevassa muotoilukeskuksessa. Auton pohjarakenteena on kuitenkin käytetty samaa TNGA-rakennetta, joka löytyy mm. uusimmista Prius- ja C-HR-malleista.

FT-4X:n sisätilat on jaettu kahteen osaan: puhtaaseen ja märkään. Puhdastila on auton etuosassa, missä sijaitsee myös ohjaamo. Märkätila kattaa puolestaan takaosan, mikä tarkoittaa sitä, että taakse voi heittää kurautuneita tai märkiä harrastusvälineitä, eikä auton sisustuksesta tarvitse tällöin niin välittää.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

FT-4X saattaa jäädä vain ainutkertaiseksi konseptiksi, mutta sen tekniikka on melko lähellä tuotantomallia. Vaikka maasturikonsepti päätyisikin tuotantoon, on sen tulo Eurooppaan vielä sen lisäksi kyseenalaista.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.