Toyotan kolmipyöräinen sähköauto liikenteeseen

25.03.2014 | TL-verkkotoimitus
Toyotan kolmipyöräinen sähköauto liikenteeseen

Toyota esitteli kaksipaikkaisen kolmipyörän viime vuonna.

Japanilaisyhtiö aikoo viedä kulkuvälineen tuotantoon, ja ensimmäiset julkiset käyttötestit aloitettiin Tokiossa eilen maanantaina. Testattavana on yksipaikkainen versio i-Roadista, ja testejä on tarkoitus jatkaa kesäkuun alkupuolelle asti.

Tokion liikenteessä on nyt kymmenen i-Roadia kahdenkymmenen testikuskin käytössä. Testijoukko koostuu niin tavallisista kansalaisista kuin autoilualan ammattilaisista. Testaajien tehtävänä on käyttää i-Roadia arkikäytössään, jonka perusteella Toyota kerää tietoa muun muassa i-Roadin ajo-ominaisuuksista ja siitä, miten totutusta poikkeava kulkuväline vaikuttaa reittivalintoihin sekä tehtyihin matkoihin.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Toyotan mukaan i-Road on vakaudeltaan automainen ja ohjattavuudeltaan kuin skootteri. Painoa katetulla säkökulkineella on 300 kiloa, ja pituutta 2,3 metriä. Kääntöympyrä on 3 metriä, ja eturenkaat ovat kokoa 80/90R16 ja takarengas 120/90R10.

Moottorina I-Roadissa toimii kaksi kappaletta 2 kW:n tehot tuottavaa sähkömoottoria. Kulkupelin huippunopeudeksi kerrotaan 60 km/h ja yhden latauksen ajomatkaksi 50 kilometriä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.