Toyotan on polttokennoauto on nyt virallisesti Mirai

17.11.2014 | TL-verkkotoimitus
Toyotan on polttokennoauto on nyt virallisesti Mirai

Toyota julkaisi polttokennoautonsa virallisesti Yhdysvalloissa juuri Los Angelesin autonäyttelyn alla. Uutuuden nimi on Mirai.

Mirai vilahti jo kesällä spekulaatioissa polttokennoauton viralliseksi nimeksi. Vasta kuitenkin nyt marraskuussa nimi vahvistettiin. Mirai on japania ja tarkoittaa tulevaisuutta.

Toyotalle tämän auton merkitys on todella tärkeä. Polttokennoautoa on kehitetty kymmenen vuotta ja rahaa projektiin on uponnut varmasti miljardeja. Tuotteen pitäisi olla kunnossa, jos vetyautoilla aiotaan rynnätä markkinoille.

Japanilaisjätti lupaa Miraille n. 500 km toimintamatkan ja alle 5 minuutin tankkausajan. Ei huono sähköautolta, jonka ainoa päästö on vesi. Suurimmiksi menestyksen mahdollisiksi esteiksi tulevat siis olemaan korkea hankintahinta ja vetytankkausasemien puute.

Siksi Toyota aikoo panostaa vedyn tankkausinfrastruktuuriin. Japanin lisäksi tänään julkistettiin projekti, jossa Yhdysvaltojen itärannikolle aiotaan rakentaa kattava vetyautojen tankkausverkosto.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Katso alta, mitä Toyotan toimitusjohtaja Akio Toyoda kertoo Miraista:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.