Toyotan rohkea crossover-uutuus sai hinnat – ensimmäiset autot Suomeen marraskuussa

09.09.2016 | Max Lange

Toyotan uusia uria avaava C-HR on nyt saanut hinnat Suomessa. C-HR asettuu hinnaltaan selkeästi luokkansa yläpäähän.

C-HR:n nimi juontuu erikoisesta sanayhdistelmästä: Coupé High Rider. Nimi viittaa auton laskevaan kattolinjaan, mutta varsin korkeisiin katumaasturimaisiin muotoihin. Toyotalta ei ole vastaavanlaista mallia aiemmin nähty. Uutuus perustuu Toyotan tuoreelle TNGA-alustarakenteelle, jolle perustuu myös tuore Prius.

C-HR:ään on tarjolla neljä varustetasoa: Life, Active, Style ja Premium. Moottorivaihtoehtoina ovat 1,2T ja 1,8 Hybrid. Bensiiniturbon yhteyteen saa käsivaihteiston ohella Multidrive S -automaatin, jonka kaveriksi on saatavilla nelivetoversio.

C-HR Hybridin myötä markkinoilta löytyy myös kaksi crossover-hybridiä. Perinteisempää linjaa ajaa Kian uusi Niro. Toyotan uutuus on huomattavasti räväkämpi ja hinnakkaampi kuin Kian uutuus. Niron lähtöhinta on 27 990 euroa verrattuna C-HR Hybridin 30 775 euroon.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

122-hevosvoimaisen hybridin viralliset hiilidioksidipäästöt ovat Active-versiossa 86 g/km. Valitettavasti hybridiä ei ole saatavana nelivetona Toyota RAV4 Hyrbidin tapaan.

Ensimmäiset autot saadaan Suomeen marraskuun lopulla.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.