Toyotan tuleva crossover näkee päivänvalon keväällä – aiempaa rohkeampi

20.10.2015 | Max Lange

Toyota esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä C-HR konseptiauton, joka antaa vahvaa esimakua japanilaisjätin tulevasta crossoverista.

Tuotantoversio C-HR:stä on tarkoitus julkaista keväällä 2016 Geneven autonäyttelyssä. Toyotan mukaan konseptin muodot ovat hyvin lähellä tulevan tuotantomallin ilmettä, joskin auto saa taakseen vielä takaovet.

C-HR asetetaan Nissanin Juken kilpakumppaniksi ja on selkeästi pienempi kuin RAV4. Autocarin mukaan C-HR:n tuotantomalli olisi jo myynnissä ennen vuoden 2016 kesää. Autocar spekuloi myös, että auton nimeksi saattaa tulla Auris Cross.

Edellä mainittua nimeä voi kuitenkin epäillä, jos katsahtaa auton muotoihin. Crossoverin ilme poikkeaa voimakkaasti nykyisestä, melko konservatiivisesta Auriksesta. Muotoilultaan C-HR on viemässä Toyotan ulkomuotoa selvästi uudenlaiseen suuntaan, mikä ei ole huono asia.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

C-HR:ssä käytetään samaa uuttaa TNGA-pohjarakennetta kuin äskettäin julkaistussa Priuksessa. Priuksesta lainataan myös muuta tekniikkaa, sillä C-HR:ää tullaan tarjoamaan myös hybridiversiona.

C-HR tulee olemaan tuotantokuosissaan tärkeä malli Toyotalle, sillä Euroopassa ja myös maailmanlaajuisesti katumaastureiden sekä crossovereiden kysyntä on kovassa nousussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.