Tutkijat ovat kehittäneet uuden superakun, joka voi parantaa sähköautojen toimintamatkaa jopa 10-kertaisesti

03.11.2015 | Max Lange
Tutkijat ovat kehittäneet uuden superakun, joka voi parantaa sähköautojen toimintamatkaa jopa 10-kertaisesti

Brittitutkijat ovat kehittäneet uuden litium-happi -akun (lithium-air), joka sisältää jopa kymmenkertaisesti energiaa nykyisiin akkuihin verrattuna.

Cambridgen yliopiston tutkijoiden ristimä ”superakku” voisi paikata suurimman osan nykyisten sähköautojen ongelmista. Kymmenenkertainen energiamäärä voisi siis kymmenenkertaistaa toimintamatkan nykyisestä. 100­–150 km toimintamatkasta voisi siis tulla 1 000–1 500 km.

Litium-happi -akku on myös huomattavasti edullisempi kuin perinteinen litium-ioni -akku. Tutkijoiden mukaan ”superakku” olisi myös huomattavasti kevyempi ja edullisempi kuin nykyiset akut. Superakun hyötysuhde on jopa 93 prosenttia, kertoo Auto Express.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Valitettavasti ”superakku” on vielä noin kymmenen vuoden päässä tuotantovalmiudesta, kertoo tutkimusjohtaja Clare Grey Cambridgen yliopistosta. Vaikka tutkijat ovat jo saavuttaneet menestystä laboratoriossa, ei akku lataudu ja anna virtaa vielä tarpeeksi nopeasti esimerkiksi autokäytössä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.