Uusi 6-sarjan BMW laihduttaa – joko nyt Porschen haastajaksi?

26.05.2016 | Max Lange
Uusi 6-sarjan BMW laihduttaa – joko nyt Porschen haastajaksi?

Auto Bildin saamien tietojen mukaan seuraavan sukupolven BMW 6-sarjan solakoituu huomattavasti nykyisestä.

Saksalaislehden mukaan jo nykyisen 6-sarjan piti haastaa Porsche 911:n. Näin ei kuitenkaan käynyt, koska kuutosesta tuli isokokoinen ja painava GT, eikä niinkään ketterä urheiluauto. Seuraavan sukupolven pitäisi muuttaa tämä kaava.

Auto Bildin mukaan uusi 6-sarjan Coupe näkisi päivänvalon jo kesällä 2017. Kuten nykyinen 7-sarja ja pian uudistuva 5-sarja, on myös 6-sarja laihduttamassa peräti 100 kg nykyisestä. Tätä avittaa uuden CLAR-pohjarakenteen tuomat alumiiniset ja hiilikuituiset rakenteet.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

BMW haluaa pitää myös mittojen kasvun aisoissa. Uuden sukupolven etu- ja takaylitykset lyhenevät nykyisestä ja sisätilat aiotaan pakata paremmin kuin nykyisessä sukupolvessa.

Saksalaislehden tietojen mukaan moottoripaletti pysyisi pääosin ennallaan, joskin M6-mallin tehot kasvaisivat peräti yli 600 hevosvoiman. Hybridivaihtoehtoa ei kuitenkaan näillä näkymin olisi luvassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.