Valmet Automotive tähtää ennätykseen – ”Tuotantomäärämme ovat jatkuvassa kasvussa”

17.07.2017 | Niko Rinta

Uudenkaupungin autotehtaan koko tuotanto siirtyi viimeviikolla ensimmäistä kertaa historiansa aikana kolmeen vuoroon. Taustalla on Valmet Automotiven valmistamien Mercedes-Benz-mallien vahva kysyntä.

GLC-hitsaamossa ja -maalaamossa on kolmivuoro ollut työaikamallina jo toukokuusta alkaen, ja nyt myös kokoonpano siirtyy tähän kolmivuoroon.

Tässä vaiheessa käyttöön tulee työaikamalli, jossa kolme vuoroa työskentelee viitenä päivänä viikossa. Elokuun aikana siirrytään kuuteen työpäivään viikossa.

”Tuotantomäärämme ovat jatkuvassa kasvussa. Valmistamme nyt kahta volyymimallia, Mercedes-Benzin A-sarjaa sekä GLC-katumaasturia, ja suunnitelmien mukaisesti teemme tänä vuonna autotehtaan uuden tuotantoennätyksen”, kertoo Valmet Automotiven valmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus tiedotteessa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Valmet Automotiven viimeaikaisten laajojen rekrytointien taustalla on tuotantomäärien kasvu ja sen vaatima kolmeen vuoroon siirtyminen. Myös tuotannon tukiorganisaatio on kasvanut merkittävästi. Tammikuussa autotehtaalla työskenteli Valmet Automotiven työnjohdon alaisuudessa noin 1900 henkilöä, tällä hetkellä jo noin 3500.

Toiminnan kasvu näkyy autotehtaalla myös tuotantotilojen ja esimerkiksi henkilöstötilojen, ruokalan sekä pysäköintialueen laajentumisena. Työmatkaliikenteen linja-autoyhteydet Turusta autotehtaalle on jo sovitettu kolmivuoron tarpeisiin.

Katso yllä olevalta videolta, miten Mercedeksen A-sarjan autot valmistuvat Uudessakaupungissa.

 

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.