"Valokuvassa on aina tulkinnan mahdollisuus" – IL: Näin parkkipirkko tarkistaa, onko autosi liikkunut

02.11.2013 | TL-verkkotoimitus
"Valokuvassa on aina tulkinnan mahdollisuus" – IL: Näin parkkipirkko tarkistaa, onko autosi liikkunut

Jos pysäköit autosi esimerkiksi 24 h-parkkipaikalle ja et aja sillä yli vuorokauteen, saatat saada sakon. ainakin, jos pysäköinninvalvoja huomaa tämän. Mutta miten autojen parkissa oloaikaa voidaan seurata? Autollahan saatetaan ajaa ja pysäköidä se samalle paikalle uudestaan.

Iltalehden mukaan parkkipirkoilla on yksinkertainen kikka: auton liikkumattomuus tarkistetaan auton venttiilin asennosta.

"Ajoneuvon liikkumattomuus todennetaan sillä, että otetaan talteen renkaan venttiilien asennot ja jos ne ovat pysyneet muuttumattomina myöhemmin kun käydään tarkistamassa, se on riittänyt näytöksi", kertoo Vantaan pysäköinninvalvonnan esimies Ari Piipponen Iltalehdelle.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Piipposen mukaan yleensä tarkistetaan vasemman etu- ja takarenkaan venttiilien asento silmämääräisesti ja ne kirjataan vihkoon. Välillä otetaan myös valokuvia.

"Nykyään pyritään myös yhä enemmän ottamaan valokuvakin. Valokuvassa on kuitenkin aina tulkinnan mahdollisuus ja se saattaa antaa väärän kuvan", Piipponen sanoo Iltalehdelle.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.