Vapise 3-sarja – uusi Jagge kuluttaa alle 4 l/100 km, ja päästötkin alle 100 g/km

29.07.2014 | TL-verkkotoimitus

Kohina uuden Jaguar XE:n ympärillä vain lisääntyy. Brittimerkki paljastaa pala kerrallaan uutta tietoa odotetusta Bemarin tappajasta.

Jaguar on ylpeä monista teknisistä innovaatioista ja ratkaisuista, joita se tuo uuteen XE:hen. Auton korikehikko on todella kevyt, sillä siinä on käytetty 75 prosenttia alumiinia. Määrä on huomattavasti enemmän kuin missään muussa saman luokan autossa.

Merkki kehuukin alumiinirakenteen olevan kehittynein koko autoteollisuudessa, inspiraation se on saanut avaruusteknologiasta. Jaguar kertoo korin jäykkyyden olevan erinomainen. Tämän takia myös ajo-ominaisuuksista on saatu terävät, mutta erittäin hienostuneet.

XE tulee olemaan myös kaikkien aikojen taloudellisin Jaguar. Tämän kokoiselle autolle alle neljän litran keskikulutus on kunnian arvoinen lukema. On otettava kuitenkin huomioon, että kyseessä on vain 2-litraisella dieselmoottorilla varustettu malli, eikä esimerkiksi hybridi.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Tulisiko Jaguar XE:stä vihdoinkin malli, joka haastaisi saksalaiset premium-merkit oikein toden teolla? Jaguar uskoo selvästi ainakin itse siihen. Autoteollisuudelle se tekisi kuitenkin vain hyvää.

Auto julkaistaan Lontoossa 8. syyskuuta. Näemme viimeistään silloin viralliset kuvat uudesta XE:stä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.