Varo Ferrari! – McLaren aikoo investoida miljardirahat superautoihinsa

06.05.2016 | McLaren Automotive
Varo Ferrari! – McLaren aikoo investoida miljardirahat superautoihinsa

McLaren Automotive on monella mittapuulla varsin tuore autonvalmistaja, mutta on kuitenkin lyhyessä ajassa kehittynyt kannattavaksi yritykseksi.

Automotive News Europen tekemässä haastattelussa McLarenin toimitusjohtaja Mike Flewitt kertoo, että superautovalmistaja aikoo nostaa tuotantonsa peräti 5000 autoon vuoteen 2022 mennessä. Tahti on kova, sillä merkki möi viime vuonna 2000 autoa.

McLaren on tullut ryminällä superautomarkkinoille, sillä se on pystynyt nostamaan tuotantomääriään tasaisesti sekä pysymään kannattavana heti alusta alkaen. Moni muiden merkkien kohtalo ei ole yhtä ruusuinen.

Flewitt kertoo, että McLaren aikoo investoida yli miljardi euroa seuraavien vuosien aikana autojensa kehitystyöhön. Työn alla on täysin uusi hiilikuituinen pohjarakenne sekä myös uusi voimalinja. Flewitt valottaa myös, että McLaren tukeutuu jatkossa hybriditekniikkaan.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Mielenkiintoista kuitenkin on, että McLaren ei Flewittin puheiden mukaan aio tuottaa pistokehybridiä, vaan perinteisen hybridin. Linjaus on vastakkainen moniin muihin autonvalmistajiin verrattuna.

McLaren joutuu tukeutumaan hybrideihin ympäristöpaineiden takia. Vaikka pieniä määriä valmistava McLaren ei joudu yhtä tiukkojen päästövaatimuksien kohteeksi kuin perinteiset autonvalmistajat, ei McLaren voi silti tehdä autoja ilman minkäänlaisia rajoitteita.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.