Volvo pistää autonsa pilveen

09.01.2014 | TL-verkkotoimitus
Volvo pistää autonsa pilveen

Volvo ja Ericssonin kehittävät yhdessä pilvipalveluita autoihin. Yhtiöt esittelivät yhteistyönsä tuloksia CES-kuluttajaelektroniikkamessuilla Los Angelesissa.

Ericssonin Connected Vehicle Cloud -järjestelmää käyttävät Volvon pilvipalvelut sisältävät muun muassa Park & Pay -ratkaisun, huoltovaraustoiminnon sekä useita tieto- ja viihdesovelluksia.

Uusi pilvipalvelu muodostuu alueellisista keskussolmuista. Nämä solmupisteet mahdollistavat viestinnän ja tiedonvälityksen autoihin. Ratkaisu kattaa kaikki Volvon markkina-alueet eri puolilla maailmaa. Ericssonin järjestelmäintegrointi on Volvon mukaan mahdollistanut uuden ratkaisun yhdistämisen Volvon IS/IT-ympäristöön ja auton yksikköön.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

"Tämä yhteistyö on jälleen yksi osoitus siitä, että Volvo on innovaation edelläkävijä, joka ymmärtää auton roolin tärkeyden yhteyksiä täynnä olevassa yhteiskunnassamme", sanoo Volvon tuotestrategian varajohtaja Lex Kerssemakers tiedotteessa.

"Tämä on meille merkittävä strateginen askel, joka tarjoaa asiakkaillemme aivan uudenlaisia pilvipohjaisia sovelluksia ja palveluja."

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.