Volvo-pomo maksaa itsensä ulos lahjussopasta

23.08.2013 | TL-verkkotoimitus
Volvo-pomo maksaa itsensä ulos lahjussopasta

Volvo Carsin toimitusjohtaja Håkan Samuelsson välttää Saksassa lahjussyytteet antamalla 500 000 euroa hyväntekeväisyyteen.

Ruotsalaismies ei omien sanojensa mukaan halua Volvon toimitusjohtajana käyttää aikaansa kiistaan, joka liittyy toisen yrityksen asioihin.

– Olisin mielelläni edennyt asiassa oikeuskäsittelyyn, koska en epäile ollenkaan ettenkö olisi syytön, Samuelsson sanoo uutistoimisto Bloombergin haastattelussa.

– Mutta se ei olisi sopinut yhteen Volvon toimitusjohtajan asemani kanssa ja haluan jättää Saksan taakseni positiivisimmissa merkeissä.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Bloombergin mukaan Samuelsson ja MAN-konserni ovat lisäksi päässeet sopuun yhtiön esittämistä korvausvaatimuksista. MAN-konsernin edustaja kertoo, että entinen johtaja maksaa yhtiölle 1,2 miljoonaa euroa vahingonkorvauksina. Sopimus on tosin vielä allekirjoittamatta ja se vaatii yhtiön omistajien hyväksynnän.

Lahjusepäilyt liittyvät rekkavalmistaja MAN-konserniin vuonna 2009 tehtyihin ratsioihin, joiden perusteella yhtiötä epäillään lahjusten maksamisesta vuosien 2002 ja 2009 välillä. Tutkijat ratsasivat kaikkiaan 59 yhtiön toimipistettä ja seitsemän yksityishenkilön kotia tutkinnan yhteydessä, ja lahjussyytteiden kohteena on useita henkilöitä.

Samuelsson jätti tehtävänsä MAN-konsernin toimitusjohtajana vuoden 2009 marraskuussa. Volvo Carsin toimitusjohtajana hän aloitti viime vuoden lokakuussa.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.