Volvolta uusi autoluokka – crossover-sedan

08.01.2015 | TL-verkkotoimitus

Volvo julkisti Detroitin autonäyttelyn alla Volvo S60 Cross Country -mallin. Uutta autossa on crossoverin ja premium-sedanin risteymä. Aikaisemmin ei Cross Country -mallia ole tehty tällaisella korimallilla.

Volvo itse mainostaa, että S60 Cross Country on ensimmäinen premium-sedan, jonka saa korotetulla maavaralla ja nelivedolla. Poikkeavaa korimallia lukuun ottamatta uutuus vastaa Volvon muuta Cross Country -mallistoa.

Auton maavara on 65 mm perusmallia korkeampi, mikä on varsin kohtuullinen lukema. Uutuus on varmasti etevämpi kulkine mökkiteille kuin tavallinen S60. Cross Countryt ovat yleensä varustettu nelivedolla, mutta Eurooppaan tulee myös etuvetoinen vaihtoehto.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Volvo S60 Cross Country lanseerataan Suomessa kahdella dieselmoottorilla. Etuvetoinen 190 hevosvoiman D4-diesel perustuu Volvon Drive-E -voimansiirtoarkkitehtuuriin. D4-nelivetoversiossa on vanhempi 2,4-litrainen 5-sylinterinen dieselmoottori.

S60 Cross Country -mallin myynti alkaa keväällä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.