VW aikoo pistää Teslan ahtaalle - 500 km mahdollista

18.08.2016 | Max Lange
VW aikoo pistää Teslan ahtaalle - 500 km mahdollista

VW on julkistamassa Mercedesin tapaan täyssähköauton Pariisin autonäyttelyssä. VW lupailee, että auton todellinen toimintamatka on noin 500 kilometria.

VW:n Herbert Diess on vahvistanut saksalaisen Wirtschaftswochen haastattelussa, että merkki julkaisee Pariisissa täysin uuden täyssähköautomallin, kertoo Electrek. Diessin mukaan uutuuden toimintamatka tulee asettumaan jonnekin 400–600 kilometrin välimaastoon.

VW:n ilmoittama toimintamatka on verrattavissa Tesla Model S:n 90 kWh-akulla varustettuihin malleihin. Ajotavasta ja ajotyypistä riippuen Tesla lupaa noin 400–500 kilometrin toimintamatkaa näille malleille.

Lisäksi Herbert Diess mainitsi, että tuleva sähköauto on ulkomitoiltaan noin Golfin kokoinen, mutta pitää sisällään Passatin verran tavaratilaa. Pariisissa esiteltävä prototyyppi on myös hyvin lähellä tuotantokuosia, ja se nähtäneen tuotannossa 2018–2019.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Diess vahvisti haastattelussa huhuja myös siitä, että VW olisi hankkimassa oman akkutehtaan. Jotta merkki pystyisi valmistamaan miljoonittain sähköautoja, on VW:lla oltava joko oma akkutehdas tai ulkopuolinen tehdas, joka tuottaa akkuja Saksassa, toteaa Diess.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.