VW investoimassa 10 miljardia akkutehtaaseen – irti aasialaisten ikeestä

31.05.2016 | Max Lange
VW investoimassa 10 miljardia akkutehtaaseen – irti aasialaisten ikeestä

VW:n sisäpiirilähteet ovat kertoneet usealle saksalaismedialle, että VW olisi kaavailemassa valtavaa akkutehdasta Ala-Saksin osavaltioon Pohjois-Saksassa.

Akkutehtaan hinnaksi on arvioitu peräti 10 miljardia euroa, ja siellä valmistettaisiin akkuja VW-konsernin tuleviin sähköautomalleihin. VW ei ole itse tiedottanut asiasta, mutta Deutsche Wellen mukaan sisäpiiriläiset olisivat puhuneet investoinnista uutistoimisto DPA:lle.

Omalla akkutehtaallaan VW haluaisi vähentää riippuvuutta aasialaisiin akkutehtaisiin, jotka tuottavat nykypäivänä suurimman osan autoteollisuuden akuista. Näitä ovat mm. Panasonic ja LG Chem, kertoo Caradvice.

VW:n akkutehdas on verrattavissa Teslan Nevadan aavikolle rakennettavaan Gigafactoryyn, joka on valmistuessaan yksi maailman suurimpia tuotantolaitoksia. Akkuja se tuottaa myös enemmän kuin mikään muu yksittäinen taho maailmassa.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Ala-Saksin osavaltiossa sijaitsevalle Salzgitterille uusi akkulaitos olisi myös onnenpotku. Nykyisin kaupungissa sijaitsee VW:n polttomoottoritehdas. Investoiminen sähköautoiluun olisi alueen työpaikkojen puolesta varmasti tulevaisuudessa parempi ratkaisu.

Akkutehtaalla on myös selvä kytkös VW:n tuoreeseen tavoitteeseen valmistaa miljoonaa sähköistettyä autoa vuonna 2025.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.