VW korjaa väitteitä – takaisinkutsu koskee vain vanhempaa moottorityyppiä

23.10.2015 | Max Lange
VW korjaa väitteitä – takaisinkutsu koskee vain vanhempaa moottorityyppiä

VW on julkistanut selventävän tiedotteen, jossa yhtiö kertoo huijausohjelmiston löytyvän vain vanhemmasta EA189-dieselmoottorista, eikä sitä ole VW:n nykyisissä dieseleissä.

Aiemmin kuluneella viikolla Reuters oli saanut käsiinsä tietoa, jonka mukaan huijausohjelmisto olisi asennettu myös muihin VW:n dieselmoottoreihin. Reuters oli perustanut tietonsa VW:n sisäpiirilähteisiin. Myös Tuulilasi uutisoi aiheesta.

VW:n on kuitenkin julkistanut oman sisäisen tutkintansa tulokset, jonka mukaan nykyistä t11 miljoonan auton takaisinkutsua ei tarvitse laajentaa koskemaan muita moottorityyppejä.

Reuters väitti, että uudemman EA288-moottorin Euro 5-normin mukaisessa versiossa olisi ollut käytössä huijausohjelmisto. Tosin moottorin nykyinen, Euro 6-versio olisi täysin lainmukainen.

JUTTU JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

VW:n julkistama tieto koskee tosin vain Euroopassa myytyjä dieseleitä. Yhdysvalloissa on parhaillaan käynnissä tutkimus, jossa selvitetään EA288-moottorin laillisuutta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Kommentit

Kommentoi artikkelia

Sinun tulee kirjautua palveluun voidaksesi kommentoida.